Тиждень англійської мови

        З метою розширення і поглиблення лінгвістичних знань, розвитку комунікативних умінь і навичок, естетичного виховання, духовного багатства учнів у період із 20.03.23 по 24.03.23 в Орівському ЗЗСО І-ІІІ ст. вчителями англійської мови Зубрицькою І. М. та Ковбаснюк С. Я. був проведений Тиждень англійської мови. Дітям були представлені завдання не лише з програмового матеріалу, але й з елементами країнознавства. Проведення тижня іноземних мов показує, що невимушена і психологічно підготовлена мовна атмосфера в школі сприяє прояву індивідуальних можливостей всіх учнів з різними видами навчання. Тиждень дозволяє залучити до роботи всіх учнів, передбачає різні форми роботи (парну, групову, індивідуальну), а також різноманітні види діяльності, де кожен може знайти заняття у відповідності зі своїми здібностями і інтересами. Під час проведення тижня створюється позитивна мотивація до подальшого вивчення іноземної мови, а також ситуація успіху для кожного. Учні отримують додаткові можливості застосування знань, умінь і навичок, розвивають креативне мислення, навички самостійної і творчої роботи, одержують нові країнознавчі знання, розвивають соціокультурну компетенцію.
         У понеділок   відбулася загальношкільна лінійка, присвячена відкриттю Тижня англійської мови. На ній було оголошено план заходів на тиждень. Також учні1- 2 класів переглянули вже відомий їм мультфільм «Toys Will Be Toys» англійською мовою, під час якого закріпити лексику по темі «Відпочинок і дозвілля. Іграшки». У цей день також розучували англійські вірші .

         У вівторок учні 5-6 класів взяли участь у квесті «Цікава англійська», де вони у двох командах виборювали першість за виконане завдання.

        У середу відбулося ігрове шоу «Я люблю Україну» активну участь прийняли учні 7-9кл. Вони із задоволенням грали в гру. У цей день учні 5-10 кл. розповідали про своїх улюблених авторів та книг. Конкурс розмальовок «English is fun» дуже зацікавив учнів 2-4 класів. Він дав їм змогу продемонструвати свої знання з англійської мови по темах «Кольори. Дні тижня. Місяці. Пори року. Назви фруктів, овочів. Числівники».

        У четвер з учнями 1кл.  було проведено конкурс малюнків «Моя улюблена англійська літера». Було визначено кращі роботи , які нагородили призами. Учні щиро раділи маленьким перемогам. Учні 5 класу переглянули презентацію на тему «Професії», а потім ділилися враженнями про те, ким вони мріють стати. Також для учнів 2-4 кл. був проведений Урок-подорож «У світі англійських казок». Метою даного заходу було узагальнити уміння та навички учнів з вивченого матеріалу, розширювати лінгвістичний кругозір учнів. Та було здійснено віртуальну подорож у світ казки.

        У п’ятницю був проведений квест з учнями 8 класу на патріотичну тему. Учні всіх класів відвідали
виставку «Англійська мова в повсякденному житті», де розвивали свої навички читання та впевнились у необхідності вивчення англійської мови. Учні 1 класу взяли активну участь у «Color Game», де вони, переглядаючи презентацію, розмальовували дитячі іграшки.

         За підсумками проведення Тижня англійської мови відзначено найактивніших учнів. Святкова атмосфера в школі сприяла успішній реалізації усіх наших спільних задумів. Дякуємо учням школи за активну участь у проведенні тижня.

Поширити: