ПВК “Редан”: хто вони та чим загрожують українським підліткам?

      Безпека в Інтернеті – це важлива тема, яка стає все більш актуальною з розвитком сучасних технологій та залежністю людей від Інтернету. В Орівському ЗЗСО І-ІІІ ст. вчителем інформатики (В. М. Сухроменда) проведено бесіду “ПВК ” Редан”: хто вони та чим загрожують українським підліткам?”.  Було організовано перегляд відео щодо безпечного інтернету. 
    Для того, щоб захиститись від загроз в Інтернеті, потрібно дотримуватись кількох основних правил:
☝Встановлюйте сильні паролі та двофакторну аутентифікацію. Ніколи не використовуйте прості паролі, такі як “123456” або “qwerty”. Використовуйте комбінацію цифр, літер в верхньому та нижньому регістрах, а також символів, таких як @ або #. Двофакторна аутентифікація – це додатковий захист, який можна встановити на більшості онлайн-сервісів.
☝Будьте уважні при роботі в Інтернеті. Перевіряйте джерела перед діями та ніколи не відкривайте посилання від незнайомих людей або на підозрілі веб-сайти. Уникайте підключення до непідтверджених Wi-Fi мереж та завжди перевіряйте, що ви використовуєте безпечне з’єднання з HTTPS-протоколом.
☝Обмежуйте особисту інформацію в Інтернеті. Ніколи не розкривайте особисту інформацію, таку як свій номер телефону, адресу або номер кредитної картки, якщо ви не довіряєте сайту або сервісу. Завжди читайте політику конфіденційності, перш ніж надавати особисті дані.
☝Будьте обережні в соціальних мережах. Уникайте прийняття запрошень від незнайомих людей та будьте обережні з тим, що ви публікуєте в Інтернеті. Ніколи не розкривайте конфіденційну інформацію про себе або інших членів родини.
Поширити: