Різдвяне дійство

Український народ багатий на національні обряди та традиції. Першим та одним з найвеличніших свят зимового циклу є Різдво Христове. Яке Різдво без Української колядки та вертепу? Різдво Христове, це одне з найважливіших християнських свят в році, яке сповіщає про народження нашого Спасителя😇, Месію, який приніс людству розуміння любові♥️. Традиційно в Україні Різдво є родинним святом👨‍👩‍👧‍👧, яке асоціюється з молитвою🙏, кутею, пампухами, колядою та вертепом. Вертеп та колядники споконвіку вважалися вістунами добра🤗, щастя😘 та миру🕊.

    Нещодавно в Орівському ЗЗСО І-ІІІ ст. відбулася постановка Різдвяного дійства: захід “Слава на висотах Богу й на землі мир, людям його подобання” 7 клас (І. М. Бойко), Свята вечеря “Щоб весела коляда мир у хату принесла” 9 клас (Н.В. Сондей), “З Різдвом Христовим, Україно!” 3 клас (С. Ф. Мацько), колядники  “Зірка” 6 клас (Н. О. Ковальчук). Юні артисти з великим сумлінням поставилися до вистави, слід зазначити талановиту гру задіяних учнів та їхні чудові костюми. Звичайно вертеп був наповнений гарними колядками.
   Основна мета заходу — відродження українських традицій під час святкування Різдва Христового, вивчення нових колядок, віншувань, повторення вже вивчених, ознайомлення учнів з дійовими особами, які беруть участь у вертепі.

Поширити: